Fundació Residencia Guifré

Av. Compte Guifré, 27
17500 Ripoll (Girona)
Ver teléfono  * Contactar con Ivet Rico
Visitar web     Contactar ahora
Indicador de transparencia:
33%


Experiències novedoses a la residència Fundació Guifré de Ripoll

Datos relevantes

¿Porqué elegirnos?

La nostra residència de gent gran és hereva d'una llarga història. que comença l'any 1573 quan es va construir l'Hospital de Ntra. Sra. de Gràcia, el qual més tard, el 1654, fou reduït a cendres pels francesos i no fou fins al 1661 que va ser reconstruit en part, tot i que de nou es tornà a cremar el 1839 durant la primera guerra carlina. L'any 1846 es va reconstruir i més tard va ésser confiat a les Carmelites de Vic (1860) que atenien els malalts i alhora el feien servir d'escola, al cap d'uns anys van acabar assumint aquestes tasques les H.H.Josefines.

No és fins el 1970 quan es decideix construir un nou Hospital al barri de Sant Pere, ubicació actual de la Fundació Guifré, fet que es fa realitat el 1982 amb el trasllat dels usuaris a la nova instal·lació. Al 1990 les germanes H.H.Josefines marxen de la Residència que es comença a omplir d'altres professionals. A partir d'aquí es van anar inaugurant diferents serveis dins les mateixes instal·lacions com el Centre de Dia (1991) i els Habitatges Tutelats (1997), passant-se a conèixer ja com a Centre de Serveis per a la Gent Gran de Ripoll.

Finalment el 29 de abril de 2008, el Ple Municipal de l’Ajuntament de Ripoll va aprovar definitivament la creació i la constitució de la Fundació Guifré amb l’objecte de la prestació dels serveis següents:
a) Centre de dia per a la gent gran;
b) Residència assistida;
c) Habitatges tutelats;
d) Serveis complementaris a aquests com bugaderia industrial, càtering i similars;
e)Activitats formatives relacionades amb el món de la geriatria.

La residència assistida es un servei d’acolliment residencial, amb caràcter permanent o temporal, i d’assistència integral a les activitats de la vida diària per a persones grans.

Els objectius generals consisteixen en facilitar un entorn substitutiu de la llar, adequat i adaptat a les necessitats d’assistència, i afavorir la recuperació o el manteniment del màxim grau d’autonomia personal i social.

Des del 1997 la Residència forma part del programa de Centres Col•laboradors de la Generalitat de Catalunya, i disposa de places públiques i privades.

Sistema de precios

Residència municipal

¿Qué tipo de edificio es?

Edificio entero con jardín

Equipo de profesionales

  • Médico
  • Terapeuta ocupacional
  • Enfermera
  • Psicólogo
  • Fisioterapeuta
  • Educador Social

Certificaciones

  • Acreditado Ley de Dependencia

Termómetro de transparencia

33%

Más información

Si quieres más información sobre Fundació Residencia Guifré en Ripoll (Girona), te recomendamos usar el número telefónico que puedes ver un poco más arriba o hacer click en el enlace de contacto "contactar ahora". De forma fácil te ofrecerán información respecto a las condiciones de ingreso, precios y otros detalles la residencia geriátrica especializada en ancianos y dependientes de la 3ª edad.

Localización

Cómo llegar

Vehículo privado
Es pot arribar fins a la mateixa residència en cotxe