03/04/2002

Jornadas sobre derechos de los mayores

JUSTIFICACIÓ

La Catalunya del Segle XXI, comparteix amb tots els països del primer món, el pronunciat envelliment de la seva població. Que tant l´home com la dona visquin més anys, és un factor positiu, però al mateix temps és necessari establir unes mesures de prevenció perque totes aquestes persones gaudeixin d´una bona qualitat de vida. I la millor manera, creiem que és coneixent i reconeixent tots els seus Drets, fent-ne la difusió dels mateixos, ja que en alguns casos són el col.lectiu més feble de la nostra societat

DESCRIPCIÓ GENERAL

La Jornada de Reflexió sobre els Drets de les nostres persones grans serà d´un dia de duració i va dirigida a públic en general, interessats en la temàtica, i en particular a director/res de Residències Geriàtriques, de recursos assistencials per a persones grans, a professionals, tècnics, i personal de sector, i així mateix a familiars de persones grans, usuàries dels diversos serveis dirigits a aquest sector de població.

Aquesta Jornada pretén oferir un debat obert a totes les parts implicades de la societat, entorn una temàtica que dia a dia va creixent en importància, ja que l´envelliment de la població és cada vegada major.

Tot això cal entendre-ho com un aspecte positiu, però alhora és necessari vetllar per una major qualitat de vida de les persones grans en la seva darrera etapa de la vida. Per tant, un dels aspectes més importants és conèixer, reconèixer i respectar tots els seus Drets, sobretot quan aquestes persones es troben en situacions de debilitat.

Alhora creiem que és molt positiu poder treballar en xarxa dues associacions conjuntament amb un Portal d´Internet especialitzat en residències geriàtriques, en acord amb el mateix interés: donar informació i treballar per a promoure i difondre els Drets de les nostres persones grans.

DESCRIPCIÓ TÈCNICA

Serà una Jornada de Reflexió, dirigida al públic general, però al mateix temps amb caràcter tècnic, professional i divulgatiu, que pretén informar i reflexionar sobre les Drets de les persones grans.

Tindrà una durada d´un dia, i es realitzarà el dia 22 de maig d´enguany.

Mitjançant diverses Sessions, al llarg del dia, es tractaran els següents aspectes:

§ Els Drets de les persones grans § Previsions legals del nostre futur § Els Drets de les persones grans a les Residències § Incapacitació i Tutela. La Intervenció Judicial com a forma de protecció de Drets

Es compatarà amb professionals experts i Directius d´entitats i organismes per a adesenvolupar cadascun dels aspectes que incideixen en la protecció i defensa dels Drets de les persones grans: legal, social, econòmic… Aquesta Jornada inclou un Acte d´Inauguració i de Cloenda.

Aquesta Jornada està oberta a tota persona interessada en la temàtica i dirigida especificament a directius, professionals i tècnics que treballen en els sector dels recursos assistencials per a gent gran. L´assistència és gratuïta, però l´aforament limitat, així que s´obrirà un període per tal de poder confirmar la participació. Es lliurarà material de documentació als assistents.

Entitat organitzadora: Treball Social Sense Fronteres

Entitats col.laboradores: Infopenta, S.L.(www.inforesidencias.com)

i Alzheimer Catalunya