26/09/2011

LA GENERALITAT ATRASA PAGOS HASTA NOVIEMBRE PARA LAS CONCERTADAS

La Directora General del ICASS se ha reunido este mediodía (26 de Septiembre) con las asociaciones que representan a los prestadores de servicios sociales en diferentes ámbitos (mayores, discapacidad, salud mental..) y les ha comunicado que, debido a los problemas de tesorería que sufre la Generalitat ésta se ve obligada a retrasar pagos sobre compromisos adquiridos. Así, el Departamento de Economía y Finanzas ha elaborado un plan de choque que supone no pagar de forma normal hasta noviembre.

Las medidas afectarán de forma diferente a diferentes proveedores:

- Centros concertados y gestionados: Las empresas no cobrarán hasta Noviembre.

- Cenros colaboradores: cobrarán el 65% de las nóminas.

- La medida no afecta a ayudas dirigidas a personas: Prestaciones económicas para el cuidador no profesional.

 

Como la comunicación se ha hecho de forma verbal sin entregar a los representantes de las asociaciones un documento resumen al final del acto. Alguna cuestión como, qué pasa con las prestaciones económicas vinculadas endosadas que se cobran en nómina, queda por dilucidar.

En Inforesidencias.com hemos recibido varias llamadas durante el día. También enlazamos con el blog de Josep de Martí y lo haremos con otros blogs que traten de esta cuestión.

Estos son los mensajes que han enviado las patronales ACRA y La Unió a sus asociados.  

 Comunicado de ACRA

Benvolguts, benvolgudes. 

 

Us informem que la Direcció General de l'ICASS ens ha convocat, conjuntament amb la resta d'organitzacions empresarials d'atenció a les persones, a una reunió urgent que ha tingut lloc aquest migdia a la seu del Departament de Benestar Social i Família. El motiu de la reunió era tractar la projecció dels pagaments dels compromisos adquirits per l'Administració a curt termini. 

 

Durant la trobada, la directora general de l'ICASS, Carmela Fortuny, ha comunicat als assistents que a causa de problemes en la tresoreria de la Generalitat de Catalunya, el Departament d'Economia i Finances ha presentat un pla de xoc que haurà d'aplicar el Departament de Benestar i Família per a garantir els pagaments del mes de novembre.

 

Segons ha anunciat la Sra. Fortuny, aquest pla suposarà que els mesos de setembre i octubre únicament es pagui el 100% de les ajudes adreçades a persones i només el 65% de les nòmines dels centres amb places col·laboradores, mentre que els centres concertats i de gestió no cobraran res durant aquest període. 

 

Al finalitzar el comunicat de l'ICASS, els representants de les diferents organitzacions empresarials d'atenció a les persones assistents hem acordat una cimera d'urgència per tal d'estudiar conjuntament les possibles accions a realitzar de la qual us informarem puntualment.

 

Rebeu una salutació cordial,

 

Montse Llopis

Directora General

 

 

 Comunicado de UCH

 
Benvolguts/des,
 
Avui  hem estat convocats pel Departament de Benestar Social i Família  per informar-nos de les mesures d’urgència que aplicarà als pagaments de les entitats socials a conseqüència d’una limitació de tresoreria.
 
A la reunió han assistit les patronals i representants de diferents entitats del sector de gent gran, discapacitats, salut mental, entre altres,  i per part de l’administració, la directora general del Departament, Carmela Fortuny, i la subdirectora de gestió de recursos, Carmen Milian, i subdirectora  d’atenció a les persones, Mònica Ribes.
 
L’administració ha informat que:
• No farà efectius els pagaments corresponents al mes de setembre  i octubre a les entitats amb places concertades i de gestió.
• Abonarà el  65% dels pagaments corresponents als mesos de setembre i octubre a les entitats amb places col•laboradores.
• Es pagarà la totalitat de las prestacions dirigides a persones.
• Es preveu que a partir del mes de novembre es puguin reiniciar  els pagaments.

Davant la reacció de les entitats assistents a la reunió, l’ICASS s’ha compromès a:
• Fer arribar una nota perquè les entitats enviïn les factures de octubre, novembre i desembre per facilitar la seva tramitació.
• Fer gestions perquè es pugui fer una moratòria per al pagament d’impostos i tributs
• Continuar comptabilitzant totes les obligacions de pagament que estan adquirides amb les entitats.
 
La Unió ha manifestat la seva preocupació per aquestes mesures i la necessitat que el Departament compleixi els compromisos manifestats, comuniqui per escrit  als proveïdors les mesures anunciades i concreti com i quan farà efectiu el pagament ajornat.
 
 Cordialment, 
  
 
Helena Ris
Directora general

 

Una noticia que puede tener un efecto muy pernicioso para las residencias geriátricas privadas de Cataluña